Mirolszol.Com

Miről szól a(z)
?

Gyll kérdése

Miről szól az Éjszakai ragadozók?

360 1

Gyll


Nehéz súlyú és gyönyörű film olyan megtekintőknek, akik ismerik a mély szerelmet, és életükben már vállaltak tartós párkapcsolatot.
A film két szálon fut, egy író szerelmi életét, örlődő érzéseit ismerhetjük meg, amik a volt feleségéhez kötik, a másik szálon pedig a könyvét, ami ezeket az érzéseket tükrözi vissza.


Tartalom:

Az író Edward elküldi a könyve kéziratát volt feleségének, aki láthatóan  felkavartan veszi kézbe az írást, nem közömbös Edward iránt.
A kapcsolatuk azért ért véget, mert a nő elhagyta, gyengének tartotta és nem hitt benne, hogy sikeres író lesz. Egy új kapcsolatba beleugorva még Edwardtól várt gyermekét is elveteti. Susan - anyjához hasonlóan egy üres és lélekölően unalmas életet választott egy gazdag pasi oldalán, aki bár külön utakon jár, de legalább nincs láb alatt. Trhát Susan em lelt boldogságot az új kapcsolatban sem.

A könyv metaforikusan azt a fájdalmat és önvádat mutatja meg, amit Edward érzett és átélt a szakítás óta eltelt húsz évben.A metafora egy értelmetlen, tehetetlen helyzet, amiben egy nagy hangú suhanc banda leszorítja a családot (Edwardot, Susant és a nagy lányukat) az útról és a két nőt elrabolja. Az éjszaka folyamán többször is adódna lehetőség arra, hogy Edward megakadályozza az emberrablást vagy megállítsa a 'ragadozókat', de nem tesz semmit, gyenge marad. A két nőt megerőszakolva, holtan találják.
 
Miközben olvassa a könyvet Susan, rájön, hogy ő az, aki mindvégig gyengének tartotta a volt férjét, aki önmagát hibáztatta azért, hogy a kapcsolatból Susan elmenekült.A nő mindent elvett tőle, elvette a jövőt, a közös gyereküket, az élet lehetőségét.
A könyv végére mindenki meghal, a feleség, a lány, az éjszakai ragadozó suhancok, Edward is, aki későn és nagyon nehezen legyőzte a ragadozókat , és a rendőrnyomozó is meghal, aki a beteg(rákfenés) kapcsolat szimbóluma és (sokszor figyelmetlen) megfigyelőként van jelen.Edward férfivá érett az életben is, amikor végre megírta sikerkönyvét, amiben Susan nem hitt... Susan volt az éjszakai ragadozó. Edward minden éjszakai ragadozót legyőzött.

Susan nem akarja megérteni, hogy a könyv vége Edward örlődésének is a végét jelenti és a könyvvel együtt Edward lezárta a kapcsolatot.Susan találkozóra hívja Edwardot, hiszen kész rá, hogy újjáélessze a kapcslatot.Edward azonban nem jön el a találkozóra.

0

mimóza

sokan leszólják, mert nem értik a filmet, mert felszínes, üres kapcsolatokat tartanak fenn pár hónapig, azután eldobják... ez a film olyan embereknek való, akik mélyen érzők, tudnak kötődni és felvállalják egymás megértését.

0

kuvik

hát őszintén én se értem, hogy mi a tanulság

0

vörös ördög

az élet visszaveszi tőled, amit nem becsültél meg és már sohasem kapod vissza!

1

szasza

A fényűző élethez szokott Susan nem tudja megbecsülni a művészlélek pasit. Ezért is fordul el tőle és választja inkább a biztos hátterű szépfiút.

0

boszi13

Kedves Férfiak, mi nők sajnos nemigazán érzékeljük, hogy mekkora pusztítást végzünk akkor, amikor gyengének és éretlennek titulálunk benneteket.
De a mai világban ugye nem ezért kell a nőknek erősnek lenniük és helytállniuk, mert csúnyán néztünk rátok?
Akkor tudunk nők lenni, ha kiálltok értünk és erősnek látunk benneteket. Akkor lehetünk gyengédek.

0

kata21

Mi van, ha Edward valóban úgy gondolja, hogy nem volt elég erős a kapcsolatban ahhoz, hogy megtartsa Susant?

0

morcogó

Mit jelent az erős? A kőgazdagságból jött Susan unatkozik a művészlélek férje mellett. A filmből ki se derül, hogy miért. Valszeg csak elunja magát, mert nincsenek közös feladataik, céljaik.
Egy ilyen nő mellett nem lehet a férfi erős, csak szórakoztató.

0

Ida84

Én azt nem értem teljesen, hogy miért küldi el a kéziratot az író a csajnak.Nem pont azért mert belátja, hogy a nőnek igaza van, mert egy gyenge fickó, aki nem alkalmas arra, hogy védelmező családfő legyen?

0

kiryll

A könyv az író bosszúja. Felpiszkálja vele a csaj érzéseit, aztán jól nem megy el a vacsorára, hogy a nő összeomoljon.

0

Gyll

Edward azért nem megy el a vacsorára, mert már lelkileg halott.

1

vörös ördög

Bosszúból nem megy el a vacsorára, hogy Susan igazán pofára essen és megértse, hogy mindörökre magányos marad.

0

Alfonz

Vagy az író tényleg öngyilkos lett.

0

morcogó

Teljesen mindegy, hogy öngyilkos lett-e. Susan számára halott és Susan tehet róla. Susan ölte meg azzal, hogy elhagyta és elvetette a gyereküket.
Nincs már ereje az élethez. Ez volt minden. A kapcsolata Susannal és további húsz év önmarcangolás, amiből könyvet írt. Edward élete ezen a ponton véget ért. Jobban is teszi ha meghúzza a ravaszt.

0

pszichopati

Nincs igazad, mert még fiatal. Negyvenakárhány éves, tehát még abszolút új életet kezdhet.
A könyve csak a Susannal való kapcsolat lezárása. Remélem új életet kezd. Azt sugallja az is, hogy a könyve megjelenik... sikeres író lett. Felszabadította magát Susan átkából (hogy gyenge kis semmi ember) és nyert vele egy sikerkönyvet. Miért adná fel pont most?

0

morcogó

Azért, mert az exedet nem lehet lezárni, ha a róla szóló könyved sikeréből és árából élsz.

0

pszichopati

de, mert muszáj
az élet él és élni akar
tovább kell lépni

0

mikkamakka

A kézirat a lezárást mutatja. Edward végzett a csajjal és kész.
Kész az új életre is.

0

bocs

Hú, emberek, mik azok a gusztustalan hájas testek a film elején?

0

pszichopati

a szétfolyt életek, az eldeformátlanodott lelkek szimbólumai

2

Te mit gondolsz?