Mirolszol.Com

Miről szól a(z)
?

mókuscickány kérdése

Miről szól Hair című film?

239 0
0

mókuscickány

A hippiséget, a táncos szabad életet hirdető, és a (vietnámi) háború ellen tiltakozó musical-film erős társadalomkritikával.

A 60-as években játszódik. 
Claude behívót kap, és ezért New Yorkba megy, hogy beálljon a seregbe és Vietnámban harcoljon. Itt azonban megismerkedik a hippi Bergerrel és barátaival, akik elfordulva a képmutatástól a hippik kötetlen és társadalmon kívüli életét élik. Claude megpillantja az ellovagoló Sheila-t és azonnal megtetszik neki.
A film ezután felvonultatja amerika további társadalmi problémáit, a feketék kérdését, a nem vállalt apaság kérdését és Claude sodródik Bergékkel. Egy újságcikk alapján eljutnak Sheila-ékhoz, ahpol éppen party van, és botrányt csinálnak, aminek Sheila örül, de letartóztatják a fiúkat. Az óvadékot Claude szerzi meg az apjától és egyre őrlődilk a szabadság és akonzervatívnézetek között. Eljut egy béketüntetésre, ahol bedrogoznak. Bergék elcsenik Sheila ruháit, aki ezért szégyenkezve félemsztelenül megy haza. Clpud ezért úgy dönt, hogy szakít új barátaival és katonának áll, Nevadába utazik. Sheila közben összebarátkozik Bergékkel és a lánnyal együtt Cloude után mennek.
Nem tudnak bejutni a bázisra, ezért Sheila csellel megszerez egy egyenruhát, Berg levágatja a haját és az egyenruhában bemegy a bázisra és helyet cserél Cloude-dal, hogy Cloude találkozhasson Sheila-val.

Claude távollétében azonban riadókészültség lesz a bázison és mindenkit Vietnámba rendelne. Az álruhás Berger is kénytelen a repülőre felszállni. A visszaérkező Claude elborzadva látja látja, hogy mi történt, de már nincs mit tenni.
A film záró dala már hónapokkal későbbi jelenetet mesél, amikor Claude, Sheila és a többi bandatag a Nemzeti Temetőben gyászol a Vietnámban elhunyt Berger sírjánál. Egy hatalmas béketüntetés veszi kezdetét Washingtonban.


MEGOSZTOM:
Miről szól