Mirolszol.Com

Miről szól a(z)
?

ZöldFöld kérdése

Miről szól a Paleo diéta?

60 0
0

ZöldFöld

A Paleo diéta ahhoz a táplálkozáshoz áll a legközelebb, amit őseink folytattak. Tartalmaz húst, zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, zsírokat és nem tartalmaz gabonát, tejtermékeket, és burgonyaféléket (krumpli, paradicsom, padlizsán, goji bogyó) valamint cukrot.
Amíg az ember nem gondolja át, nem is veszi észre, hogy mennyi minden múlhat a táplálkozáson. A gabona- és tejfogyasztás alig pár száz évre tekint vissza, és ma már nem ugyanazt a gabonát esszük mint a nagyszüleink vagy akár a szüleink, ezek már vegyi anyagokkal , nehézfémekkel szennyezettek vagy olyan mennyiségű lektint tartalmaznak, ami gyulladási folyamatokat indít el a testben. A Paleo diéta olyan természeti népek táplálkozása alapján lett összeállítva, akiknél ismeretlenek a civilizációs betegségek.
Ha átállunk a Paleora, akkor a testünkben öngyógyító folyamatok indulnak el, és hamarosan jelentősen enyhülnek vagy megszűnnek a civilizációs betegségek: a különböző, bőrgyulladások, autoimmun folyamatok, reuma, cukorbetegség, stb. Nehéz elkezdeni, de megéri belevágni, mert minden téren újjászületik tőle az ember.
A jól megszokott pusztító ételösszetevők ideális elhagyási sorrendje lehet a: tej, a búza, minél több egyéb gabona (zab, kukorica), cukor csökkentése, (kis méz maradhat), padlizsán-paradicsom-paprika-burgonya, minden tejtermék, minden cukor, minden gabona és gabonatej
és addigra átállunk egy nagyfokú tudatosságra is, igyekezzünk az anyagokat bio-forrásból beszerezni, tiszta háztáji húst használjunk.
Ha az ember napi két tábla csokit eszik, akkor nem tud a cukorról könnyen lemondani. Erre a méz és a szőlőcukor (tiszta por alakú) formáját javaslom, amit azután lassan elhagy az ember (vagy nagyon lecsökkenti).
Akinek teljesen be vannak gyulladva a belei, érdemes a cukros gyümölcsökkel is óvatosan bánni és a magvakat is módjával fogyasztani. Ajánlom figyelmükbe az ehető virágokat, amik édesek és vitaminban ásványi anyagban gazdagok.
Zsiradéknak tiszta állati zsírokat, kókuszolajat, olívaolajat használjunk.
Lehetőség szerint hetente együnk tengeri halat, omega3-at és naponta C- és D3-vitamint, amik jelentősen támogatják a testünk megújulását.
Ismerkedjünk a fűszerek világával. Fedezzük fel az ősi konyhát.

Ha elképesztően nagy lemondásnak tűnik a dolog, akkor először a tejtermékeket hagyd el, azután a glutént és látni fogod, hogy ez már önmagában is jelentős javulást eredményez az életedben.

A legjobb béltámogatók a fermentált élelmek.

Fermentálás


MEGOSZTOM:
Miről szól