Mirolszol.Com

Miről szól a(z)
?

NapHold kérdése

Miről szól a Szűz jegy energiája?

34 0
0

NapHold


A Szűz jegy ideje a betakarításé, ez az időszak az, amikor az ember felkészül a télre. A Szűz energiával élő emberek a világ dolgai között a hasznosságuk szerint tesznek rendet. A Szűz örökké analizál, semmit se bíz a véletlenre. Úgy érzi, hogy nem lehet eléggé felkészült.
A Szűz alapgondolata az, hogy "aki veszélybe sodorja magát, elpusztul". A túlbiztosított ember azonban tehetetlen. Nem képes egyszerűen csak bízni vagy spontán lenni.

Klasszikus Szűz mese a Holle anyó. Holle anyó a természet istennője, aki megköveteli, hogy a törvényeit betartsák. Ha a szabályok szerint élsz és szorgalmasan dolgozol, arany lesz a jutalmad. Ha azonban lusta vagy és nem vagy képes a szolgálatra, szurkot kapsz a nyakadba. Az aranyos lány az évszakok ritmusa szerint végzi a teendőket, a nyári forró kemencéből kiveszi a sült kenyeret, ősszel almát szüretel, télen havat ráz a párnából. Ezzel nyeri el jutalmát.

A Szűz gyanakvó. Azt gondolja, hogy "Jó dolog a bizalom, de az ellenőrzés még jobb!" A Szűz legnagyobb feladata, hogy megtanulja az egyensúlyt kontroll és feloldódás között. Mennyi kontroll az, ami még az életet szolgálja, és mennyi az, ami már lemondás az élet élvezetéről. A Szűz rendkívül kritikus természet, minden hibát azonnal észrevesz. De vajon észreveszi-e a Szűz, hogy a félelmei gátat szabnak a cselekedeteinek? A Szűz egyik legnagyobb feladata a hibák elfogadása. Meglátni azt, hogy a hibákban a fejlődés lehetősége rejlik.

A fejlődés mindig az ismeretlenbe vezet. Az ismeretlenbe, aminek ismeretlenek a szabályai. Ehhez kell a Szűznek bátorság. Mert ha a félelmeink befalaznak minket, akkor megkövülünk.
A Szűz ellenpólusa, a Halak, tudja, hogy akkor is felkel a Nap, ha nem gondolunk rá. A Szűznek viszont meggyőződése, hogy a rendet meg kell teremteni. A Szűznek fontos, hogy rálásson az ok-okozati viszonyra, szereti tudni, hogy honnan származnak a dolgok és mik az összefüggések, hogy elkerülhesse a veszélyt.
A mesékben a test bölcsességének szimbólumai a segítő állatok. Ők a Szűz jegy képviselői. Ha a hős nem hallja meg a test üzenetét a mesében , akkor szerencsétlenség éri. A Szűz sokat foglalkozik a testével, a teste üzeneteivel, ez könnyen akár a hipochondriáig fajul. Miközben a betegség oka éppen az energiaelakadás, a gátlás. Ha feloldódik, akkor felgyógyul.

A Szűz gyerek félénk és szégyellős, a szeretetet teljesítmény útján igyekszik kiérdemelni. Mindent helyesen akar csinálni, Gondoskodó és szereti, ha a szülei is gondoskodóak, praktikusak. A Szűz gyereknek leginkább kiszámíthatóságra van szüksége. Fontos számára a következetesség. Ha egyik napról a másikra ugyanazért a dologért dicsérik, aztán összeszidják, összezavarodik és visszavonul. Ha szülőként nem tartjuk be az ígéretünket vagy hazudunk neki, összetörik a bizalma irántunk és az egész világ iránt is. A Szűz gyermek felelősségteljes és ilyen szülőkre van szüksége.
Nem szabad visszaélnünk a felelősségérzetével.
A Szűz megszenteli a legapróbb feladatokat is, apró szolgálataival járul hozzá a világmindenség egészéhez A Szűz gyermeknek nagy igénye van egy gondoskodó apára, aki megmutatja neki egy-egyrészleten vagy tárgyon keresztül a világmindenség összefüggéseit, egészét, rendezettségét.

A Szűz a szeretet képességét nem ajándékba kapja, hanem kifejleszti. Idő kell neki ahhoz, hogy egy kapcsolatnak átadja magát. Hamar túl van a nagy szerelem rózsaszín fellegein, őt a hétköznapok valósága érdekli. A pénz, a munkamegosztás, a párkapcsolati együttműködés, a szerveződés.
A Szűz harcos beosztja az erejét és ez a nyerő stratégiája, azonban nem képes rá, hogy megvaduljon. Az ő fegyvere inkább az akadékoskodás és a kritika. A Szűz férfi az ágyban is inkább gyakorlatias, magát tökéletesítgeti. Ezzel elvész minden ösztönösség és könnyen unalomba fullad a szexualitás.

A Szűz feladata az, hogy minden nap megtalálja az elevenségét és megtalálja az életben azokat az örömöket, amiknek egészében át tudja adni magát.
Kívánom Neked hogy bátran merülj az életbe és válj elevenné igazán!


MEGOSZTOM:
Miről szól