IRODALOM SZÓLÁS és KÖZMONDÁS PSZICHO ZENE FILM ÉLETMÓD MAGYARSÁG és TÖRTÉNELEM

 

Népszerű szerzőink:


cinegefantomHunorJób GedeonLáron Ádámmikkamakkavörös ördögnagyöregNapHoldNév nélkülpszichopatiszegény legényHoffer Botondszemfüles
FILM / Film   Regény

Miről szól a Majmok bolygója film?

Megtekintés 543
0
0

Terraform


A főhős űrrepülés közben kényszerleszállást hajt végre kétezer évvel a felszállás után. A Földre érkezik, ahol az emberszabású majmok a domináns faj, az ember pedig vadállatnak számít, ezért megkötve vagy rács mögött tartják. Éppen úgy viselkednek a majmok, mint az emberek viselkednek az állatokkal.
A filmből lassan kibontakozik, hogy az ember önző és pusztító életmódja miatt a kipusztulás szélére sodorta a saját faját, a civilizációja pedig már a múlté. Közben a majmok felemelkedtek és uralkodóvá váltak.
A majmok védik magukat és a bolygót az embertől, mert hitük szerint az ember : "az ördög eszköze. Isten teremtményei közül ő öl sportból, pénzért, hírért. Igen, megöli a testvérét, hogy megszerezhesse annak vagyonát. Ne hagyjátok elszaporodni, mert elpusztítja saját otthonát, de a tiéteket is. Űzzétek el, hajtsátok vissza az embert a dzsungel sűrűjébe, mert ő a halál hírnöke."
-------------------

Az 1967-es film, mely magyarul 1981-ben került bemutatásra számtalan további rész kezdete.
A film legkiemelkedőbb erénye a maszkmesteri munka, a majmok maszkjai ma is megállnák a helyüket.
A film csak igen távolról emlékeztet a könyvre, teljesen eltérő élmény a kettő.
A film jóval primitívebb majom társadalmat jelenít meg a túlfejlett technika helyett.
A regényben az emberek meztelenek, a filmben ezt elég görcsösen lehetett volna megoldani, de így is ősember-műbőr jelmezben vannak, ami kicsit gáz mai szemmel. A könyvben egy saját idegen nyelven beszélnek a majmok, a filmben pedig angolul, a könnyebb érthetőség miatt.
A regény egy idegen bolygón játszódik, a film pedig a Földön.

MEGOSZTOM: FB Twitter

Miről szól


X