Mirolszol.Com

Miről szól a(z)
?

tündérmanó kérdése

Miről szól az eredeti Szépség és a szörnyeteg történet?

133 0
0

tündérmanó

A történet a 16. században élt Catherine és Petrus történetén alapul.
A szörny Petrus Gonsalvus néven élt, hipertrichosis-szal, azaz vérfarkas szindrómával született. Ő volt az első olyan ember, akit ezzel a genetikai eltéréssel feljegyeztek és azóta is alig 50 eset fordult elő. Egész testén haj növekedett, ezért vadembernek tekintették, állatként bántak vele.
1547-ben elajándékozták a francia királynak, de a király nem vette át az ajándékot, csak börtönbe zárták és kísérleteztek vele. Lassan derült ki, hogy igazából a vadember csak egy szőrborította kisfiú, aki szellemileg is kiemelkedő. Ekkor Henrik király mégis az udvarba fogadta, ahol Petrus megtanulta a viselkedési szabályokat és a latin nyelvet is. Később további három nyelven is megtanult. Ekkor már udvari ruhákban járhatott és emberi ételeket adtak neki enni. A király megkedvelte, házikedvencként tartotta. Az udvar vendégei viszont furcsállták.

Henrik halála után Medici Katalin a híresen kegyetlen uralkodó vette át a trónt, aki többszáz embert kínoztatott és öletett meg, többet a saját szeme láttára. Medici Katalinnak megtetszett az udvarban tartott szörnyeteg, és azt a morbid viccet gondolta ki, hogy kiházasítja. A szép szőke, szűz leányt, Catherine-t választotta Petrusnak feleségéül, aki a templomban látta először hitvesét.
Természetesen a lány belebetegedett a frigybe, de azért lassan-lassan évek alatt képessé vált meglátni a szörnyetegben lakó férfit.
A királynőtől a házasság mellett azt a parancsot is kapták, hogy legyenek gyerekeik, mert Medici Katalin kis szörnyeket akart látni. Csalódására az első két gyerek hagyományos emberi kinézettel jött világra. De aztán születtek szörny kinézetűek is.
Catherine és Petrus 40 évig voltak házasok. 7 gyermekük született, 3 sima bőrú és 4 szőr-borított.
Néhány évre világjáró utazók lettek, de sosem érték el azt, hogy emberként kezeljék őket. Látványosságok voltak. Végül az udvar, mint egzotikus kisállatokat, elajándékozta Petrus és Catherine szór borította gyermekeit más királyságok udvaraiba, A többi gyerek sorsa ismeretlen. Petrus további sorsáról sem tudunk, mert nem tekintették embernek, ezért semmilyen feljegyzés nem volt a további életéről vagy a haláláról. Catherine végig mellette maradt és idős korában halt meg 1623-ban.

Ez a nyomorúságos történet az alapja a bájos mesének, amiben a gonosz varázslat egy csapásra szertefoszlik és feledteti a rosszat.


MEGOSZTOM:
Miről szól