Mirolszol.ComMirolszol.comMirolszol.Com

Fény ki
BelépésBelépés
MenüMenü
Miről szól a(z)
?

Miről szól Margaret Mitchell - Elfújta a szél?

49
0 0

olvasó9

Szívbemarkoló szerelmi történet az amerikai polgárháború és az azt követő újjáépítés idején. Női történet, nő tollából, tehát messzemenőkig érzelmes és akaratos minden benne szereplő nő és élethelyzet.

A főszereplő Scarlett O’Hara a szemünk előtt nő fel és sodródik azután az élet viharaival.
A georgai rabszolgákkal teli gyapottermelő birtokon, Tarán cseperedik az elkényeztetett kislány, amikor megismerjük. Reménytelenül szerelmes Ashley Wilkes-be a szomszéd földbirtokos fiába, aki azonban Melanie-t veszi feleségül. Bosszúbl Scarlett hozzámegy Melanie bátyjához, aki azonban hamar az időközben kitört polgárháború áldozatául esik. Scarlett ezután Atlantába költözik, hogy Melanie-t ápolja és így a szerelme közelében lehessen, amikor Ashley visszatér a frontról. Az előre nyomuló jenkik miatt azonban menekülniük kell Atlantából, így visszatérnek Tarára. Tarán elég lesújtó a helyzet: Scarlett anyja meghalt és a birtokot kifosztották.

Scarlett igyekszik jól helyezkedni a nehéz helyzetben, ezért hozzámegy Frank Kennedyhez, akinek amúgy Atlantában van üzlete. Atlantába költöznek, de Franket egy utcai összecsapás során meggyilkolják. Ekkor a szerelmes Rhett kezdi ostromolni, aki Scarlett férfiúi mása, és össze is házasodnak. Házasságuk azonban nem boldog, hiszen Scarlett továbbra is Ashley után epekedik és harmadik gyermeke az új házasságából született kislány meghal.
Amikor Melanie is meghal, Rhett úgy dönt, hogy nem áll többé Scarlett és Ashley közé, de Scarlett közben rájön, hogy már Rhettet szereti. Szerelmi vallomására Rhett válasza azonban az, hogy: "Őszintén szólva kedvesem, köpök rá”.
Érthető, hiszen Rhett mindent megtett, hogy elnyerje Scarlett szívét a házasságuk alatt, de Scarlett nem törődött vele.
Már késő, Rhett lelép.
Miről szól


---