IRODALOM témák:


Dráma Elbeszélő költemény Eposz Komédia Kötelező Legenda Mese Mitológia Monda Novella és Elbeszélés Regény Tanmese Vers

 


IRODALOM SZÓLÁS és KÖZMONDÁS PSZICHO ZENE FILM ÉLETMÓD MAGYARSÁG és TÖRTÉNELEM

 

Népszerű szerzőink:


cinegefantomHunorJób GedeonLáron Ádámmikkamakkavörös ördögnagyöregNapHoldNév nélkülpszichopatiszegény legényHoffer Botondszemfüles
IRODALOM / Házi

Miről szól Széchenyi Zsigmond - Csui!?

Megtekintés 6
0
0

mikkamakka


- a NAT2020A 6.-os szobros tankönyvből -

A történet Afrikában játszódik, "az őserők, a szélsőségek, a kíméletlenségek" földjén. Itt minden szín és szag sokkal erősebb, mint máshol, a viharok is ijesztőbbek, a tüskék is jobban szúrnak, és mindent sokkal erősebbnek érez az ember. Olyan kemény hely ez, hogy még a törpe-antilopot is csak öt lövéssel lehet leteríteni. Stub azt mondja: It’s men’s country = a férfiak országa.

Aznap a tüskebozótokhoz mentek oroszlánra vadászni. A második tüskebozótban találnak oroszlánt, amelyik dühösen morog rájuk. A feketék a túloldalom szétugranak és mutogatnak, hogy menekülni kell. A vadász (az elbeszélő) futna is, de egy nagy tüskébe lép, meg kell állnia, hogy kihúzza két emberre támaszkodva. Aztán körbe mennek és közelebb húzódnak a bokorhoz, ahol az oroszlánt sejtik. A vadász többször is rálő. Az oroszlán fájdalmasan és kétségbeesetten üvölt, aztán az író igyekszik fejbe lőni.

(a történet itt el van vágva)

MEGOSZTOM: FB Twitter

Miről szól


X