Mirolszol.Com

Miről szól a(z)
?

hali kérdése

Miről szólnak az Őrült fesztiválok?

132 0
0

hali

Iszap Fesztivál - dél-Korea, Boryeong városa
Minden nyáron több napig tart az iszapbirkózás és sárdobálás a világ legnagyobb fesztiválján.. A rendezvényen már évente több millióan vesznek részt. Az iszapban végezhető vagy nem végezhető minden tevékenységet kipróbálják és sok versenyt is rendeznek, pl. iszaptáncversenyt, iszapfutást, iszapkerékpározást, stb. Aki koszosnak érzi magát, az óceánban mártózhat meg. A fesztivált karnevál és tűzijáték zárja.

La Tomatina - Spanyolország Buñol városában rendezik meg minden év augusztus utolsó szerdáján, mivel ekkorra áll készen a 150 tonna túlérett paradicsom, amiben megfürdik meg a bátor utazó közel 70 000 másik emberrel együtt. Lényegében ez egy paradicsomdobálós csata, amiben mindenki mindenki ellen küzd összenyomott pradicsomokkal. A nap kezdetén egy bezsírozott oszlop tetejéről kell megszerezni egy sonkát, amit még vízágyúk is nehezítenek. Ennek igazából az a célja, hogy az emberek vizesek legyenek, nekivetkőzzenek és ekkor megérkezik a paradicsom és kezdődik az őőrületes csata. Minden helyi emberre 4-5 turista jut, ezért az őrült hangulat adott.

Majombüfé fesztivál - Thaiföld, Lopburi városa, november utolsó hétvégéje
A hinduk hite szerint a makákók Hanumán majomisten leszármazottai, ezért ha megvendégelik őket, akkor nagy szerencsében és bőségben lesz részük. A fesztivál évről évre egyre nagyobb látványosság már szinte hegyeket raknak gyümölcsökből és neves szakácsok is versengenek finom fogásokkal a makákók kegyeiért.

Falloszfesztivál Japán, Kavaszaki , április első szombatja
Ez Japán sinto termékenységi fesztiválja, ahol minden a péniszről szól. Pénisz alakú nyalókát szopogatva vonulnak az emberek és falovacska helyett péniszlovacskák várják a nyeregbe pattanókat. A fesztivál a gyerekek számára is nyitva áll, és természetesen mindenféle szexuális aberráció képviselői is részt vesznek rajta. Az ünnep központi eleme egy óriási vasfallosz, ahová hétköznap is elzarándokolnak a hívek nemi betegségek elleni védelemért, könnyű szülésért vagy épp üzleti szerencsét remélve.

Hadaka Madsuri (Meztelenember fesztivál) - Japán, Okayama
Ezen a fesztiválon 10 000 ember gyűlik össze és vetkőzik le, hogy meztelenül megszerezzen egy 20 cm-es evőpálcikát, ami hitük szerint egy év boldogságot és bőséget hoz arra, aki megszerzi. Ezt a fesztivált 500 éve rendezik meg.


Tehénlepényvető fesztivál USA, Wisconsin
40-50 ezer ember részvételével zajlik a verseny, amelyen a tehénlepényt kell minél messzebb dobni. A hajítás legjobb módja olyan, mintha diszkoszt dobnánk, ezért mindenkinek érdemes lehet megpróbálni. A rekord 2018-ban 82 méter volt.


Ordító bajnokság USA Észak-karolina
Feltörekvő marhaság, még csak 10-12 ezer ember látogatja, hogy jól kiüvöltözze magát. Egyéb versenyszámokkal is lehet azonban próbálkozni, mindenféle zajkeltőeszköz előkerül itt. Például lehet kagylóba búgni, kürtöt fújni, de kereplőt tekerni is minden mennyiségben, Aki zajra és kerge emberek üvöltésére vágyik, ki ne hagyja.

Dinnyefsztivál, USA Texas Luling
A négy nap alatt a dinnyét minden létező módon megünjeplik, de azért a csúcspont a dinnyemagköpőverseny, aminek a jelenlegi rekordja 23 méter.

Sajtgurítás - Anglia Coopers Hill
A verseny egy óriási domboldalon zajlik és bár a sajtot elgurítják, a verseny a sajttulajdonosok között zajlik, hogy ki ér el először a sajtját a domb alján. Csak olyan ember jelentkezzen, aki kiváló a dombról lefutásban. A verseny egyre népszerűbb , ezért a pálya mellett a versenykor már több tíz mentő áll készenlétben.


MEGOSZTOM:
Miről szól